Lukáš Haraslín sa netají tým, že by si rád zahral na tohtoročných majstrovstvách Európy

NETKY.SK • 23 Apríl 2017, 15:58 • 2 min
Lukáš Haraslín sa netají tým, že by si rád zahral na tohtoročných majstrovstvách Európy

GDANSK - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Lukáš Haraslín sa netají tým, že by si rád zahral na tohtoročných majstrovstvách Európy spomenutej vekovej kategórie v Poľsku (16.-30. júna).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročný Bratislavčan verí, že mu k účasti na juniorskom kontinentálnom šampionáte dopomôžu aj kvalitné výkony v drese poľského zamestnávateľa Lechie Gdansk. "Slovensko hrá prvý zápas s tímom organizátorskej krajiny, o to viac mi záleží na tom, aby som sa dostal do konečnej nominácie. Tréner Pavel Hapal mi povedal, že musím byť zdravý a hrať čo najviac. Tvrdí, že najdôležitejšie je byť v zápasovom tempe. V nedávnych dueloch s Legiou Varšava, Lubinom a Piastom Gliwice som hral od začiatku. Keď náhodou striedam, nie je to našťastie len na niekoľko minút," vyhlásil Haraslín pre Przeglad Sportowy.

Podľa odchovanca futbalu v bratislavskom Lamači, z ktorého sa neskôr presunul do mládežníckej základne miestneho Slovana, by mu vydarené účinkovanie na ME hráčov do 21 rokov mohlo otvoriť dvere do niektorej z kvalitnejších líg. "Snívam o návrate do Serie A. Som bohatší o skúsenosť, že som v tejto lige už hral. Znova by som si chcel vyskúšať pôsobenie v Taliansku. Mám takú predstavu - chcem niekoľko rokov stráviť v Lechii a potom sa vrátiť do Talianska. Som naklonený aj iným ligám, ale Serie A je Serie A," doplnil rýchlonohý krídelník.

Haraslín vhupol do seniorského futbalu v sezóne 2014/2015 v talianskej Parme. Tá sa však dostala do veľkých finančných problémov a po bankrote spadla do Serie D, odkiaľ sa v minulom ročníku posunula o poschodie vyššie. "Zaujímam sa o to, ako sa darí môjmu bývalému klubu. Momentálne je na 2. mieste v tretej najvyššej súťaži. Verím, že si vybojuje účasť v Serie B. Parma má v histórii talianskeho futbalu dôležité miesto, veď za ňu hrávali mnohí veľkí hráči ako Hernán Crespo, Gianluigi Buffon či Fabio Cannavaro," doplnil Lukáš Haraslín, ktorý na Parmu spomína veľmi rád. "V mládežníckej Primavere bol mojím trénerom Crespo. V prvom tíme som hrával trebárs s Antoniom Cassanom. Koľko som sa nasmial z jeho žartov... Spočiatku som sa bál sedieť vedľa neho v šatni. Prišiel však ku mne a s úsmevom mi povedal: 'Uvoľni sa, neboj sa, bude to dobré, nič zlé sa ti nestane. Keď ti na tréningu niečo nevyjde, nanajvýš ťa ´zdrbeme´.' O jeho milostných avantúrach vedel každý. Nebolo to žiadne tajomstvo. Teraz však už má manželku, deti, usadil sa," dodal Haraslín a na Cassanovu adresu ešte prezradil: "K futbalu pristupoval bezstarostne. Mal osobného trénera na fyzickú prípravu a nikdy netrénoval cviky, ktoré sme robili my. Pamätám si, keď bol po zranení kolena. Počas rehabilitácie mu tréner povedal, že spoločne pôjdu behať a odišiel. Vrátil sa po dvadsiatich minútach a nachytal ho spať v miestnosti pre masérov. Až keď si Antonio oddýchol, vybral sa trénovať."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona