Lukáčove vyjadrenia neslúžia podľa Figeľa ku cti Národnej rady SR

NETKY.SK • 31 August 2010, 11:31 • 2 min
Lukáčove vyjadrenia neslúžia podľa Figeľa ku cti Národnej rady SR

Lukáčove vyjadrenia neslúžia podľa Figeľa ku cti Národnej rady SR

slovakia

left justify in out

img

Predseda KDH a súčasne minister dopravy Ján Figeľ je presvedčený, že výrokmi poslanca Vincenta Lukáča (SNS) o jeho kontaktoch s mafiou sa bude mandátový a imunitný výbor parlamentu zaoberať veľmi dôsledne. Takéto vyjadrenia totiž podľa neho nepatria do úst verejných činiteľov a neslúžia ku cti ani jednotlivcov, ani Národnej rady SR.
      Poslancovi za SNS Lukáčovi, bývalému hokejistovi a trénerovi, v pondelok (23.8.) nadránom úmyselne podpálili v Košiciach požičaný mercedes. "Je toto normálna krajina? S nikým nemám nijaký spor, nepatrím k mafii, nemám žiadne spory. Bol som desať rokov nezamestnaný," reagoval následne pre portál Čas.sk Lukáč. Neskôr pre týždenník Plus sedem dní uviedol, že mafiánov si váži, ako aj oni jeho. Lukáč teraz tvrdí, že išlo o žart a iróniu a prekvapuje ho, že na jeho slová reaguje celé politické spektrum.
      Podľa predsedníčky vlády Ivety Radičovej je absolútne vylúčené, aby poslanec Národnej rady SR vyhlásil, že má za priateľov mafiu. Premiérka preto na zákonodarcu apelovala, aby vrátil svoj mandát. Ako však pripustila, toto rozhodnutie je iba na Lukáčovi. "Ja môžem len vysloviť svoj postoj a vlastný názor, čakala som niekoľko dní, ako sa pán poslanec rozhodne, čakala som na vyslovenie názoru jeho politickej strany, myslím si, že bol najvyšší čas, aby odznelo moje stanovisko."
      Podľa šéfky kabinetu sú slová o priateľstve s mafiou za vlády, ktorá má jeden z hlavných bodov svojho programu boj proti korupcii, organizovanému zločinu a očisťovanie tejto spoločnosti, neprijateľné. "Navyše očakávam, keď má takéto väzby a vzťahy pán poslanec, že bude informovať orgány činné v trestnom konaní," zdôraznila.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona