Lukaku poslal Belgicko po 12 rokoch na MS

NETKY.SK • 12 Október 2013, 11:17 • 2 min
Lukaku poslal Belgicko po 12 rokoch na MS

PARÍŽ - Útočník anglického futbalového Evertonu Romelu Lukaku v piatok zariadil dvoma gólmi postup Belgicka na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročný zakončovateľ, ktorý je v Evertone na hosťovaní z Chelsea, sa v Záhrebe proti Chorvátsku (2:1) dvakrát strelecky presadil v prvom polčase. Lukaku otvoril skóre v 16. min po prihrávke Stevena Defoura a o 22 minút na druhý pokus prekonal domáceho brankára Stipeho Pletikosu. Chorváti dokázali už len zmierniť prehru v závere duelu zásluhou Nika Kranjčara. Belgičania sa naposledy predstavili na záverečnom podujatí MS v roku 2002 v Japonsku a Kórejskej republike, kde sa dostali do osemfinále. "Belgicko môže byť veľmi hrdé na tento tím. Ideme do Brazílie a pokúsime sa užiť si turnaj. V mužstve máme novú generáciu hráčov, disponujeme technickou zručnosťou, vyzretosťou, dobrou fyzickou kondíciou a sme bojovníci," povedal stredopoliar Manchestru United Marouane Fellaini. 

Zverenci trénera Marca Wilmotsa majú na čele A-skupiny jedno kolo do konca kvalifikácie na konte 25 bodov. Druhé Chorvátsko má 17, ale istotu druhého miesta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona