Lukaka odmietol predĺženie kontraktu, Everton ho varoval

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 13:48 • 2 min
Lukaka odmietol predĺženie kontraktu, Everton ho varoval

LIVERPOOL - Holandský tréner v službách anglického futbalového klubu FC Everton Ronald Koeman vyslal svojmu zverencovi Romelovi Lukakovi varovný signál.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, 23-ročný belgický útočník pred niekoľkými dňami odmietol ponuku na predĺženie platnosti kontraktu, klubu vyčítal nedostatok ambícií. Hráč dostal návrh zmluvy na päť rokov s týždenným zárobkom 140 000 libier, čo by bola najvyššia suma v histórii tohto liverpoolskeho klubu.

Koeman dúfa, že si Lukaku nakoniec svoje rozhodnutie rozmyslí. "Posledné slovo má vždy predstavenstvo klubu. Ak povie, že nebudeme predávať hráčov, tak nikoho nepredáme. Ľudia v našom klube majú schopnosti na to, aby udržali jeho smerovanie. Stretol som sa s Romelom a povedal som mu, že hovoriť o klube nebolo fér. Chcel som mu vysvetliť, že všetkému musí dať čas. Ak sa nám podarí zvládnuť niektoré veci smerom k budúcej sezóne, potom môže nasledovať ďalší krok. Samozrejme, mať kvalitnejší káder alebo lepších hráčov ihneď neznamená, že budeme hrať Ligu majstrov. Veď v budúcej sezóne v nej možno nebude hrať ani Manchester United, Liverpool či Arsenal," skonštatoval podľa webu soccerway.com 53-ročný Holanďan.

Lukaku prestúpil do Evertonu v roku 2014 za 28 miliónov libier z londýnskej FC Chelsea a na Britských ostrovoch sa hovorí o jeho možnom návrate na Stamford Bridge. Samotný Belgičan sa netají túžbou zahrať si v Lige majstrov. Everton, s ktorým má platnú zmluvu ešte na dva roky, figuruje na siedmom mieste v tabuľke Premier League a na štvrtú priečku zaručujúcu účasť v predkole LM má manko 8 bodov. V aktuálnej sezóne Lukaku strelil dovedna 19 ligových gólov, "Toffees" zaňho požadujú 60 miliónov libier.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies