Lukáčová v cieli slalomu ležmo: Všetko pre druhý najväčší potlesk

NETKY.SK • 21 Február 2014, 15:58 • 2 min
Lukáčová v cieli slalomu ležmo: Všetko pre druhý najväčší potlesk

ČERVENÁ POĽANA - Lukáčová zostala po prejdení cieľovej čiary ešte na okamih ležať na snehu. Nechala tak divákov v napätí a keď vstala, diváci jej aplaudovali viac, ako ktorejkoľvek inej slalomárke.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prejsť cieľom poležiačky, to nie je práve ideál olympijskej slalomárky. V prípade Barbory Lukáčovej to však malo svoje čaro - nerátajúc ruskú pretekárku, dostalo sa jej v alpskom areáli "Ružovej osady" najviac diváckeho aplauzu.

Slovenská lyžiarka pádom v 1. kole predčasne ukončila svoju olympijskú púť. 

"Stálo to za to zísť dole, hore som mala problémy, ale išla som ďalej," povedala pre TASR. V rozbitom hornom "padáku" to hádzalo všetkými pretekárkami s vyššími štartovými číslami. 

Lukáčová mala 45-ku, vyhodilo ju to príliš do boku a takmer vypadla: "V podstate som sa vracala do trate, ale chcela som to zísť, už len pre tú ohromnú atmosféru. V závere som mala smolu, išla som do toho naplno a slalom je už raz taký... Bohužiaľ, dnes som nemala deň a do cieľa som sa došúchala po snehu."

Jazdeckú chybu však nepripisovala len podmienkam. Nevyšiel jej nájazd zo strminy do rovnejšej časti a bolo čo naprávať: "Lyže mi tam ušli spod zadku. Dostala som sa do mierneho záklonu a ocitla som sa príliš pod bránou. Takže tú rýchlosť, ktorú som tam podľa mňa nabrala dobrú, tak tú som tam aj nechala."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona