Luís Figo: Hráči Barcelony musia ukázať duševnú silu

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 14:59 • 2 min
Luís Figo: Hráči Barcelony musia ukázať duševnú silu

BARCELONA - Niekdajší futbalista španielskeho klubu FC Barcelona Luís Figo si myslí, že recept na to, ako by sa obhajca titulu v Primera División mohol vyhrabať z krízy, spočíva v odvahe a charaktere.

slovakia

left justify in out

Barcelona je na čele La Ligy s lepším skóre pred Atléticom a o bod pred Realom Madrid. Pre porovnanie - keď Barcelona zdolala v 29. kole momentálne posledný tím Getafe vysoko 6:0, disponovala luxusným osembodovým náskokom pred Atléticom, a Real dokonca zaostával o 12 bodov. Zverenci trénera Luisa Enriqueho v lige odvtedy v štyroch dueloch až trikrát prehrali a získali jediný bod za remízu vo Villarreale. Navyše, vypadli aj z Ligy majstrov, nad ich sily boli hráči Atlética Madrid.


"Nezvyknem sa vyjadrovať pre katalánske médiá, ale tentoraz som urobil výnimku. Prepad barcelonského tímu nie je normálny. Prehrať toľko duelov v rade nedáva logiku. Keď ste však v takejto situácii, zvykne sa pokaziť všetko. Neviem si vysvetliť, prečo hrá Barcelona takto," vyhlásil 43-ročný Portugalčan.


"Liga je stále otvorená, stať sa môže čokoľvek. Je to napínavejšie, súperi už nemajú priestor na chyby. V takýchto chvíľach sa prejaví charakter tímu," doplnil Figo a s úsmevom dodal: "Možno potrebujú kapitána, ako bol Puyol, ktorý by ich dotiahol späť na vrchol."


Figo hájil barcelonské farby v rokoch 1995-2000. Následne prestúpil do konkurenčného Realu Madrid, čo mu dodnes mnohí podporovatelia "Blaugranas" nevedia zabudnúť. Podľa držiteľa Zlatej lopty za rok 2000 k tomu prispievajú najmä médiá.

 

"Rozhodne neoslavujem, keď niektoré mužstvo prehrá. Neprináša mi to radosť. Som športovec, nemám nič proti Barcelone, ale vy, novinári, máte niečo proti mne. Strávil som v Katalánsku päť krásnych rokov. Do Madridu som odišiel z čisto športových a finančných dôvodov a taktiež pre dovtedajší nedostatok uznania. Ak mám byť úprimný, v sobotu aj v nedeľu som hral golf. Môj život nezávisí od výsledkov Barcelony alebo Realu Madrid. Radšej sa venujem iným veciam," zakončil Luís Figo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona