Luis Enrique vyzdvihol mentálnu silu Barcelony, chválil lídrov

NETKY.SK • 2 Február 2015, 10:25 • 2 min
Luis Enrique vyzdvihol mentálnu silu Barcelony, chválil lídrov

BARCELONA - Futbalisti FC Barcelona zastavili v nedeľu Villarrealu sériu osemnástich súťažných zápasov bez prehry a v 21. kole španielskej Primery Division ho zdolali 3:2. Katalánci tak zostávajú v tabuľke v tesnom závese za Realom Madrid, na lídra strácajú bod, "biely balet" má však k dobru stredajšiu dohrávku so Sevillou.

slovakia

left justify in out

Zápas sledovalo 60.004 divákov, čo bola najnižšia návšteva v tejto sezóne na Nou Campe. Víťazstvo favorita sa nerodilo ľahko, "Barca" dvakrát prehrávala a musela sa poriadne nadrieť, aby otočila výsledok. Villarreal sa dostal do vedenia po polhodine hry zásluhou ruského krídelníka Denisa Čeryševa, domácim sa podarilo vyrovnať na konci prvého polčasu, keď Rafinhovu strelu vyrazil brankár Asenjo iba k voľnému Neymarovi a Brazílčan strelil 15. gól v tomto ročníku La Ligy. Zápas vygradoval v rozpätí medzi 51. a 55. minútou, keď padli tri góly. Najprv poslal hostí znovu do vedenia Luciano Vietto, o dve minúty neskôr ale druhý tím tabuľky vyrovnal vďaka dorážke Rafinhu a obrat takmer okamžite dokonal Lionel Messi vydarenou strelou spoza šestnástky. Pre Argentínčana to bol už 22. tohtosezónny ligový gól a 32. v 30 zápasoch vo všetkých súťažiach. Villarreal sa ani po tomto momente nezložil a dokázal Barcelonu ešte potrápiť, i keď už bez gólového efektu.

 

Ofenzívni lídri Barcelony tak opäť zabrali v správnom momente. "Je pre nás veľkým potešením mať v kádri takýchto hráčov. Momentálne hrajú vo výnimočnej forme," povedal tréner "blaugranas" Luis Enrique na adresu dua Messi - Neymar. Barcelona tak v druhom stretnutí po sebe zvrátila vývoj vo svoj prospech, v stredu vo štvrťfinále Kráľovského pohára otočila duel na pôde Atletica Madrid. "Ukazuje to, že sme schopní vyrovnať sa s akoukoľvek situáciou," vyzdvihol Luis Enrique mentálnu silu svojho mužstva. "Dokázali sme otočiť duel na štadióne Vicente Calderona a rovnako aj teraz. Po každom takomto obrate stúpne vaše sebavedomie."

 

Obaja súperi sa stretnú aj 11. februára v semifinále Kráľovského pohára. "Tento zápas bol pre nás dobrou lekciou a mementom pre tých, ktorí si myslia, že sme už vo finále pohára. Vieme, že dosiahnuť ho bude náročné. Villarreal má svoju kvalitu, jeho hráči vedia veľmi dobre vniknúť do otvorených priestorov a majú dobrého trénera. Toto bolo jasné varovanie," dodal tréner Barcelony.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies