Luis Enrique podpísal dvojročný kontrakt s Barcelonou

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 14:17 • 2 min
Luis Enrique podpísal dvojročný kontrakt s Barcelonou

BARCELONA - Luis Enrique spojil svoju trénerskú budúcnosť s futbalovým klubom svojich hráčskych čias FC Barcelona už aj podpisom zmluvy na dva roky.

slovakia

left justify in out

Španielskeho vicemajstra zastupoval pri tomto akte prezident organizácie Josep Bartomeu. Enrique vo funkcii po nevydarenej sezóne nahradil Argentínčana Gerarda Martina. Bývalý 62-násobný španielsky reprezentant viedol v uplynulej sezóne Celtu Vigo, predtým pôsobil na lavičke AS Rím aj v barcelonskom "béčku". 

 

"Verím, že toto je začiatok novej éry Barcelony, ktorá bude opäť patriť k lídrom na futbalovej scéne. Nemôžem sa už dočkať toho, že si vypočujem hymnu klubu na štadióne Camp Nou," vyhlásil nový kouč katalánskeho klubu Luis Enrique. 

Za "blaugranas" tento bývalý výborný stredopoliar hrával v rokoch 1996 - 2004. Rodák z Gijónu Luis Enrique Martínez García nastúpil v barcelonskom drese v rovných troch stovkách stretnutí a nastrieľal 109 gólov. Dvakrát v ňom vybojoval titul v Primera División (1998, 1999) aj národný pohár (1997, 1998). Na Camp Nou prišiel z tímu nenávideného rivala Realu Madrid, s ktorým takisto ovládol ligu (1995) aj domáci pohár (1993). 

 

"Luis je tréner, ktorý pozná systém našej hry a filozofiu. Vo vedení klubu sme presvedčení, že mužstvo na nastávajúci súťažný ročník dávame do tých najsprávnejších rúk," vyjadril sa na margo Enriqueho príchodu na lavičku športový riaditeľ FC Barcelona Andoni Zubizarreta. 

 

Katalánci po šiestich úrodných rokoch nezískali v uplynulom ročníku žiadnu významnú trofej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona