Luhanskí separatisti začali zoštátňovať strategické podniky

NETKY.SK • 29 December 2014, 14:52 • 2 min
Luhanskí separatisti začali zoštátňovať strategické podniky

LUHANSK - Samozvaná Luhanská ľudová republika (LĽR) začala zoštátňovať strategicky dôležité podniky, aby podporila infraštruktúru, oznámil dnes jej prezident Igor Plotnickij.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Republika bude podľa neho kontrolovať aj opustené podniky. "Sú tu zariadenia, ktoré sú podstatné pre aktivity republiky a nemali by zostať nevyužité. Ak majitelia opustili svoje podniky a utiekli, zoberieme ich pod kontrolu a uvedieme do prevádzky," citovala agentúra TASS Plotnického.
     

Priblížil, že zoštátňovanie sa týka podnikov či baní, ktoré sú hlavnými zamestnávateľmi v najväčších mestách. V LĽR podľa neho vybudujú nový ekonomický model. Poznamenal, že ešte niekoľko mesiacov budú prebiehať všetky platby v ukrajinských hrivnách, avšak "úsilie ukrajinských úradov zruinovať svoju ekonomiku" môže podľa neho viesť k tomu, že LĽR zavedie zónu s viacerými menami.
     

Plotnickij nedávno tvrdil, že republika bude používať v dlhodobom horizonte ruský rubeľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies