Lufthanse hrozia ďalšie štrajky palubného personálu

NETKY.SK • 13 November 2015, 14:14 • 2 min
Lufthanse hrozia ďalšie štrajky palubného personálu

FRANKFURT - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa by mohla čeliť ďalšej štrajkovej akcii palubného personálu, ak vedenie spoločnosti nezmení svoj postoj v rokovaniach, uviedla v piatok odborová organizácia UFO.

slovakia

left justify in out

Vzťahy medzi leteckým prepravcom a odborovou organizáciou, ktorá zastupuje palubný personál, sa za posledné dva roky rokovaní výrazne zhoršili. Odborová organizácia chce docieliť zachovanie výhod, ktoré mnohým členom posádok Lufthansy umožňujú odísť do dôchodku vo veku 55 rokov. Nemecká spoločnosť sa však snaží znižovať náklady, aby bola konkurencieschopnejšia.


Pred týždňom vyzvalo UFO palubný personál k štrajku, ktorý sa skončí až v piatok večer. Tento štrajk je zatiaľ najdlhším v histórii nemeckej spoločnosti. Štrajková akcia sa dotkla viac ako pol milióna zákazníkov a prinútila Lufthansu zrušiť približne 4 700 letov. Spoločnosť Lufthansa prisľúbila, že sa v sobotu vráti k normálnej prevádzke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona