Lufthansa zrušila pre štrajk vo Frankfurte už viac než 100 letov

NETKY.SK • 31 August 2012, 11:10 • 2 min
Lufthansa zrušila pre štrajk vo Frankfurte už viac než 100 letov

Lufthansa zrušila pre štrajk vo Frankfurte už viac než 100 letov - Doprava Štrajk členov palubného personálu nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa, ktorí dnes skoro ráno vstúpili na letisku vo Frankfurte nad Mohanom do 8-hodinového štrajku, prinútil fir

slovakia

left justify in out

imgŠtrajk členov palubného personálu nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa, ktorí dnes skoro ráno vstúpili na letisku vo Frankfurte nad Mohanom do 8-hodinového štrajku, prinútil firmu zrušiť už viac než 100 letov. Odbory pritom varovali, že v štrajkoch budú pokračovať, ak Lufthansa na ich požiadavky nepristúpi.
      Najväčšia nemecká letecká spoločnosť oznámila, že zrušila približne 110 letov z a do Frankfurtu na krátke a stredné vzdialenosti po tom, ako zhruba 1000 členov palubného personálu vstúpilo na letisku do štrajku. Zároveň upozornila, že bude musieť zrušiť aj niekoľko letov na diaľkových linkách. Osemhodinový štrajk by sa mal skončiť o 13.00 h SELČ, no aerolínie varovali, že dôsledky štrajku ovplyvnia lety aj v ďalších hodinách.
      Šéf odborovej organizácie UFO zastupujúcej palubný personál Nicoley Baublies povedal, že dnešný štrajk môže byť iba začiatkom, ak firma nebude s požiadavkami odborov súhlasiť. Tie žiadajú zvýšenie platov palubného personálu o 5 %, zatiaľ čo Lufthansa ponúka len o 3,5 %. Zároveň odmietajú znižovanie nákladov firmy prostredníctvom najímania väčšieho počtu dočasných zamestnancov, ako aj to, aby letušky a stewardi, ktorí budú presunutí na nové (zatiaľ neotvorené) letisko v Berlíne, museli pracovať za rovnaký plat dlhšie než ich kolegovia na iných letiskách.
      "Všetko bude závisieť od toho, ako bude Lufthansa reagovať," povedal Baublies. Zároveň dodal, že odbory dnes rozhodnú, či sa podobný štrajk uskutoční aj v sobotu, a či sa rozšíri aj na ďalšie letiská.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona