Lufthansa zrušila oslavy 60. výročia vzniku, uctí si obete leteckej havárie

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 15:50 • 2 min
Lufthansa zrušila oslavy 60. výročia vzniku, uctí si obete leteckej havárie

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa zrušila oslavy 60. výročia začiatku svojej činnosti. Namiesto nich si uctí pamiatku 150 obetí minulotýždňovej leteckej havárie vo francúzskych Alpách. Oznámila to dnes agentúra DPA, ktorá citovala vyhlásenie týchto nemeckých aerolínií.

slovakia

left justify in out

Lufthansa bola oficiálne založená v roku 1953 a 1. apríla 1955 uskutočnila svoj prvý let na trase Hamburg-Mníchov. Šesťdesiate výročie tejto udalosti si spoločnosť plánovala v apríli pripomenúť sériou slávnostných recepcií a podujatí, ktoré mali vyvrcholiť v polovici apríla. 
     

Lufhansa však napokon všetky plánované oslavy odvolala, a to z "rešpektu k obetiam havárie letu 4U9525". 
     

Vedúci predstavitelia aerolínií sa namiesto toho zúčastnia na oficiálnej celonárodnej spomienke na obete tragédie, ktorá sa uskutoční 17. apríla v katedrále v Kolíne nad Rýnom. 
     

Pri havárii z 24. marca zahynulo všetkých 150 ľudí na palube vrátane druhého pilota, ktorý je podozrivý zo zámerného nasmerovania Airbusu A320 k horskému masívu. Medzi obeťami je 144 cestujúcich a šesť členov posádky. Airbus patril aerolíniám Germanwings, nízkonákladovej dcérskej spoločnosti Lufthansy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona