Lufthansa zrušila na piatok pre štrajk väčšinu letov

NETKY.SK • 7 September 2012, 07:00 • 2 min
Lufthansa zrušila na piatok pre štrajk väčšinu letov

Lufthansa zrušila na piatok pre štrajk väčšinu letov

slovakia

left justify in out

imgNemecká letecká spoločnosť Lufthansa zrušila na piatok (7.9.) väčšinu plánovaných letov, keďže v tento deň vstúpia členovia palubného personálu na všetkých nemeckých letiskách do 24-hodinového štrajku. Dôvodom sú nesplnené požiadavky odborárov na zlepšenie platových podmienok a ochranu pracovných miest.
      Najväčšia letecká spoločnosť v Nemecku dnes oznámila, že z celkovo plánovaných 1781 letov 983 zrušila. Čo sa týka zvyšného počtu letov, väčšinou ide o lety na krátke vzdialenosti zabezpečované regionálnymi divíziami Lufthansy, ktorých palubný personál sa na štrajku nezúčastňuje. Niektoré diaľkové lety zasa spoločnosť zabezpečí vďaka členom palubného personálu, ktorí nie sú členmi odborov.
      Vedenie spoločnosti aj odborová organizácia UFO zastupujúca väčšinu členov palubného personálu sa dnes vzájomne vyzývali, aby prestali stanovovať podmienky a opätovne zasadli za rokovací stôl. K ústupkom ale nedošlo.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona