Lufthansa zaznamenala v 1. polroku stratu 20 miliónov eur

NETKY.SK • 28 August 2012, 10:37 • 2 min
Lufthansa zaznamenala v 1. polroku stratu 20 miliónov eur

Lufthansa zaznamenala v 1. polroku stratu 20 miliónov eur - Svet Lufthansa sa podobne ako iné európske aerolínie prepadla do straty.

slovakia

left justify in out

imgLufthansa sa podobne ako iné európske aerolínie prepadla do straty.
      V 1. polroku zaznamenala nemecká letecká spoločnosť aj napriek výraznému zlepšeniu v 2. kvartáli prevádzkovú stratu vo výške 20 miliónov eur. Na porovnanie v rovnakom období vlani dosiahla zisk 114 miliónov eur. Príčinou výrazného zhoršenia je nárast ceny leteckého paliva a slabé euro, ktoré predražuje nákup kerozínu. Navyše nízkonákladové aerolínie a konkurencia z Ázie stláčajú ziskové marže. Tržby sa medziročne zvýšili o 6 % na 14,5 miliardy eur.
      Ružové nie sú ani vyhliadky. Nárast rezervácií sa spomaľuje kvôli európskej dlhovej kríze, uviedol šéf Lufthansy Stefan Lauer. Spoločnosť aktuálne reaguje na zníženie dopytu obmedzením letov a úsporným programom, ktorý by mal za rok ušetriť 1,5 miliardy eur. Aerolínie v jeho rámci zrušia 3500 pracovných miest z celkového počtu 120.000.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona