Lufthansa v stredu zrušila 890 letov

NETKY.SK • 30 November 2016, 11:04 • 2 min
Lufthansa v stredu zrušila 890 letov

BERLÍN - Druhý a posledný deň najnovšieho štrajku pilotov nemeckého prepravcu Lufthansa si v stredu vyžiadal zrušenie 890 letov, čo podľa spoločnosti zasiahlo zhruba 98 tis. pasažierov na krátkych aj dlhých tratiach.

slovakia

left justify in out

Lufthansa chcela najnovším štrajkom zabrániť súdnou cestou, jej žiadosť o vydanie predbežného opatrenia však v pondelok zamietol mníchovský pracovný súd v Mníchove. V dva roky trvajúcom mzdovom spore sa pozície odborov a vedenia spoločnosti naďalej výrazne rozchádzajú.

 

Minulý týždeň musela Lufthansa pre štyri dni štrajkov zrušiť celkovo 2 618 letov, čo sa dotklo 315 tis. pasažierov. Odborový zväz pilotov Vereinigung Cockpit tvrdí, že najväčšia nemecká letecká spoločnosť celé roky vykazovala významné zisky, a preto žiada medziročné zvýšenie platov o 3,66 percenta s platnosťou za uplynulých 5,5 roka. Lufthansa ponúka menší rast platov a navrhuje, aby o spore rozhodol arbiter.

 

Najnovší štrajk pilotov spoločnosti Lufthansa je od apríla 2014 už v poradí pätnástym. Štrajky sa konajú v čase, kedy Lufthansa prechádza reštrukturalizáciou, aby obstála v konkurencii leteckých firiem z regiónu Perzského zálivu a európskych nízkonákladových leteckých spoločností.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies