Lufthansa v 3. štvrťroku zvýšila zisk o 30 % a prekvapila trh

NETKY.SK • 31 Október 2012, 09:14 • 2 min
Lufthansa v 3. štvrťroku zvýšila zisk o 30 % a prekvapila trh

Lufthansa v 3. štvrťroku zvýšila zisk o 30 % a prekvapila trh - Doprava Lufthansa dokázala v 3.

slovakia

left justify in out

img

Lufthansa dokázala v 3. štvrťroku prekvapivo zvýšiť zisk aj napriek štrajkom a zdraženiu leteckého paliva.
      Čistý zisk v trojmesačnom období od júla do konca septembra 2012 vyskočil o 30 % na 642 miliónov eur zo 494 miliónov eur v rovnakom období vlani. Analytici pritom počítali s poklesom zisku na 225 miliónov eur. Tržby medziročne vzrástli o 6,2 % na 8,31 miliardy eur.
      Šéf spoločnosti Christoph Franz napriek nečakane dobrým výsledkom upozornil na vysokú konkurenciu v odvetví. "Musíme sa výrazne posilniť, aby sme obstáli v medzinárodnej konkurencii." Dodal, že Lufthansa bude pokračovať v znižovaní nákladov, pretože stále nemá takú ziskovosť, akú by chcela.
      Štrajky palubného personálu v období od 31. augusta do 7. septembra stáli aerolínie 33 miliónov eur. K nečakane dobrým výsledkom prispelo zníženie nákladov a vyššie zisky z aktivít mimo prepravy cestujúcich, ako sú oprava lietadiel a catering pre iné letecké spoločnosti.

Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona