Lufthansa v 1. polroku zaznamenala stratu 204 miliónov eur

NETKY.SK • 2 August 2013, 09:21 • 2 min
Lufthansa v 1. polroku zaznamenala stratu 204 miliónov eur

FRANKFURT NAD MOHANOM - Lufthansa sa v 1. polroku z dôvodu vysokých nákladov na sanáciu dostala do červených čísel, informovali agentúry DPA a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Čistá strata za prvých 6 mesiacov dosiahla 204 miliónov eur, uviedla nemecká letecká spoločnosť. V rovnakom období vlani aerolínie zaznamenali čistý zisk 50 miliónov eur. Prevádzkový zisk sa medziročne prepadol o 69 % na 72 miliónov eur, pričom analytici očakávali až 139 miliónov eur. "Prevádzkový zisk očistený o náklady na reštrukturalizáciu a jednorazové pozitívne vplyvy z vlaňajška sa však zlepšil o 233 miliónov eur," uviedla finančná riaditeľka Simone Menne. Tržby prakticky stagnovali na úrovni 14,5 miliardy eur.

Šéf spoločnosti Christoph Franz realizuje úsporné opatrenia, ktorých súčasťou je zrušenie 3500 pracovných miest a prevedenie všetkej kontinentálnej dopravy mimo hlavné uzly do nízkonákladovej značky Germanwings.

Lufthansa plánuje do roku 2015 zvýšenie prevádzkového zisku na rekordných 2,3 miliardy eur. Zopakovala, že tento rok počíta s nárastom tržieb a prevádzkového zisku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies