Lufthansa sa nedohodla s odborovou organizáciou UFO

NETKY.SK • 20 Október 2015, 11:44 • 2 min
Lufthansa sa nedohodla s odborovou organizáciou UFO

FRANKFURT - Doposiaľ posledné kolo rokovaní medzi spoločnosťou Lufthansa a odborovou organizáciou UFO, ktorá zastupuje palubný personál, bolo neúspešné.

slovakia

left justify in out

Odbory totiž odmietli ponuky spoločnosti Lufthansa. Nemecký letecký prepravca v súčasnosti rokuje s viacerými skupinami zamestnancov, keďže sa snaží znížiť svoje náklady vzhľadom na konkurenčný boj s nízkonákladovými spoločnosťami a ďalšími prepravcami. UFO zastupuje približne 19 tis. letušiek a stewardov.

 

Spoločnosť Lufthansa počas rokovaní uviedla, že nízke úrokové sadzby jej neumožnia pokračovať v dôchodkovom programe, ktorý firma ponúka palubnému personálu. Minulý rok tento program stál 3,7 mld. eur a umožnil zamestnancom odísť do dôchodku vo veku 55 rokov. Vo svojej pondelkovej ponuke spoločnosť Lufthansa uviedla, že aj naďalej bude mať palubný personál možnosť odísť do dôchodku vo veku 55 rokov. Dôchodky týchto pracovníkov by však boli výrazne vyššie, ak by pracovali do 65 rokov. Ako bonus by zamestnanci získali jednorázovo 2 tis. eur. Zamestnanci, ktorí pracujú pre spoločnosť Lufthansa minimálne od roku 2012, by navyše získali zvýšenie platu v roku 2016 o 1,7 % a znovu v roku 2017.

 

Šéf UFO Nicoley Baublies však vyhlásil, že v ponuke zo strany prepravcu chýbajú dôležité požadované body týkajúce sa ochrany pracovných miest. To podľa neho ukazuje, že rokovania "kompletne zlyhali“. "Nebudeme ďalej rokovať. Ďalšie predĺženie rozhovorov nepomôže,“ povedal Baublies. Podľa jeho slov musí UFO ponuku rozanalyzovať a potom rozhodne o ďalších krokoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies