Lufthansa pripravuje simuláciu tragického letu airbusu Germanwings

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 16:49 • 2 min
Lufthansa pripravuje simuláciu tragického letu airbusu Germanwings

BERLÍN - Čo najprecíznejšiu rekonštrukciu letu 4U9525 spoločnosti Germanwings z Barcelony do nemeckého Düsseldorfu, ktorý sa skončil haváriou vo francúzskych Alpách a smrťou všetkých 150 osôb na palube, plánuje v máji letecká spoločnosť Lufthansa, materská spoločnosť vlastníka havarovaného Airbusu A320.

slovakia

left justify in out

Na dnešnom neverejnom zasadaní výboru nemeckého Spolkového snemu pre dopravu o tom informovali šéf Lufthansy Carsten Spohr a šéf rezortu dopravy v Berlíne Alexander Dobrindt.
     

Informácie priniesli internetové vydania denníka Bild a týždenníka Der Spiegel.
     

Podľa nich by sa pri lete mali presne zopakovať aj kroky, ktoré s cieľom doviesť stroj do pádu podnikol druhý pilot stroja, 27-ročný Andreas Lubitz, teda nasmerovanie lietadla ku klesaniu a stupňovanie jeho rýchlosti.
     

Rekonštrukcia posledných minút letu by mala definitívne potvrdiť poznatky, ktoré vyšetrovatelia zistili z detailnej analýzy záznamov oboch čiernych skriniek airbusu.
     

Práve ona podľa slov spolkového ministra dopravy zosilnila podozrenia, že druhý pilot stroja konal s plným vedomím a zámerne s cieľom spôsobiť haváriu lietadla.
     

Predseda výboru Martin Burkert informoval, že počas 90-minútového rokovania grémia sa hovorilo aj o odškodnení, žiadne podrobnosti však nezverejnil.
     

Právni zástupcovia pozostalých sa už pripravujú na rokovania s Lufthansou, ktorá by mala pozostalým každej z obetí zaplatiť v priemere sedemmiestnu sumu v eurách.
     

Na margo prevozu telesných pozostatkov obetí Carsten Spohr uviedol, že sa čaká na vyjadrenie francúzskej strany. Súčasne vyjadril nádej, že už čoskoro bude k dispozícii konkrétnejšia informácia.
     

Členovia výboru sa bez ohľadu na politickú príslušnosť zhodli na tom, že expertná skupina, ktorá aktuálne rokuje o dôsledkoch, ktoré je potrebné vyvodiť po tomto prípade, by nemala pracovať pod časovým tlakom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies