Lufthansa pre štrajk zrušila 895 letov plánovaných na stredu

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 15:44 • 2 min
Lufthansa pre štrajk zrušila 895 letov plánovaných na stredu

BERLÍN - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa oznámila zrušenie 895 letov plánovaných na stredu. Dôvodom zrušenia letov sú štrajky. Opatrenie sa dotkne 87.000 cestujúcich, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Štrajkovať budú zamestnanci technickej údržby lietadiel, pozemných služieb i leteckej bezpečnosti, čo spôsobí meškania nezrušených spojov v Düsseldorfe, Kolíne, Bonne, Dortmunde a Hannoveri.

 

Lufthansa uviedla, že ďalšie zrušené lety bude oznamovať priebežne. Štrajk zorganizoval jeden z najväčších nemeckých odborových zväzov Verdi so zámerom vyvinúť nátlak počas prebiehajúceho boja s miestnymi i spolkovými orgánmi o mzdách vo verejnej správe. Odborový zväz požaduje šesťpercentné zvýšenie miezd.


"Zamestnávatelia by mali prehodnotiť svoj postoj a svoju ponuku, aby sme počas tretieho kola rokovaní vo štvrtok a v piatok našli riešenie," cituje DPA šéfa Verdi Franka Bsirskeho.
Lufthansa uviedla, že zrušila 545 letov do Mníchova i z Mníchova a 350 letov do Frankfurtu i z Frankfurtu. Štyridsať percent plánovaných letov sa uskutoční.


Letecká spoločnosť ponúka cestujúcim na svojich vnútroštátnych letoch možnosť bezplatného lístka na vlak, a to bez ohľadu na to, či sa štrajk dotkne alebo nedotkne ich letu.
Štrajky zasiahnu aj leteckú spoločnosť Air Berlin, ktorá zatiaľ počty zrušených letov nezverejnila. V novembri uskutočnil palubný personál Lufthansy najdlhší a najnákladnejší štrajk v dejinách spoločnosti; firmu stál odhadom 140 miliónov eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona