Lufthansa pre štrajk ruší na štvrtok 600 letov!

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 18:41 • 2 min
Lufthansa pre štrajk ruší na štvrtok 600 letov!

BERLIN - Nemecký vlajkový letecký dopravca Lufthansa v stredu odhlásil zrušenie 600 štvrtkových letov v dôsledku ohláseného štrajku pozemného personálu veľkých nemeckých letísk.

slovakia

left justify in out

Väčšina zrušených letov sa týka trás v rámci Nemecka a Európy. Spoločnosť zároveň odporučila pasažierom, aby sledovali aktuálne informácie na jej internetovej stránke, prípadne si zariadili alternatívne spôsoby dopravy. Lufthansa si zároveň neodpustila kritiku odborárskej organizácie Verdi. Podľa dopravcu jej konanie poškodzuje ľudí a spoločností, ktoré za vzniknutý spor o zvýšenie platov zamestnancov nemôžu. Spoločnosť taktiež priznala, že ich iniciatíva jej spôsobí miliónové straty.

 

Pracovníci veľkých nemeckých letísk sa svojím štvrtkovým štrajkom pripoja k širšej akcii pracovníkov verejného sektora. Tisíce štátnych zamestnancov letísk nebude pracovať od pol štvrtej ráno do pol tretej poobede. Týkať sa to bude Kolína, Hamburgu, Mníchova či Frankfurtu ako jedného z najvyťaženejších letísk v Európe, kde sa konal štrajk aj vo februári. Odborári takto chcú pre svojich viac ako dva milióny členov v službách štátu docieliť zvýšenie miezd o 3,5 percenta a k tomu ďalších sto eur mesačne. Vláda so zvýšením platov súhlasí, no nechce splniť požiadavky odborov. Minister vnútra Thomas de Maiziere ich označil za "prehnané".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona