Lufthansa podpísala dohodu o partnerstve s Air China

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 11:11 • 2 min
Lufthansa podpísala dohodu o partnerstve s Air China

BERLÍN - Lufthansa, ktorá je najväčšou nemeckou leteckou spoločnosťou, podpísala dohodu o partnerstve s čínskym národným leteckým dopravcom Air China.

slovakia

left justify in out

Lufthansa sa tak snaží posilniť svoju pozíciu v Číne, druhom najväčšom svetovom leteckom trhu. Na základe tejto dohody by mali spoločnosti vytvoriť spoločný podnik, ktorý by im umožnil zdieľať výnosy zo vzájomného predaja leteniek na vybraných trasách. Podľa spoločnosti Lufthansa by mala byť dohoda platná od začiatku zimného letového poriadku v októbri 2014.

 

Dohoda bola podpísaná počas návštevy nemeckej kancelárky Angely Merkelovej v Číne, kde prišla s cieľom podporiť obchodné vzťahy medzi Berlínom a Pekingom. Merkelová dohliadala počas návštevy aj na podpísanie dohody, na základe ktorej by mala spoločnosť Airbus predať čínskym spoločnostiam sto vrtuľníkov. 

 

Podobnú dohodu o partnerstve uzatvoril nemecký prepravca už skôr s United Airlines a Air Canada na trasách medzi Európou a Severnou Amerikou. Na trasách do Japonska sa dohodol s japonskou spoločnosťou All Nippon Airways (ANA).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies