Lufthansa po nešťastí preverí výcvik pilotov

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 19:04 • 2 min
Lufthansa po nešťastí preverí výcvik pilotov

BERLÍN - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa bude spolupracovať s úradmi a skupinou zastrešujúcou pilotov s cieľom preveriť ich výcvik a výberové postupy.

slovakia

left justify in out

 Vlajkové aerolínie to oznámili po tom, čo na jedného z ich pilotov padlo podozrenie z úmyselnej havárie vo francúzskych Alpách. "Máme všetku dôveru v tento výcvikový proces, ktorý bol skúšaný a testovaný desaťročia, avšak pozrieme sa na to, čo by sa dalo spraviť lepšie pri výberoch a výcvikoch," uviedol vo štvrtok výkonný šéf Lufthansy Carsten Spohr na tlačovej konferencii. Podľa jeho slov to Lufthansa prediskutuje s expertmi z vlastnej spoločnosti, z národného výskumného centra pre letectvo a vesmír DLR, ministerstva dopravy ako aj zväzu pilotov Vereinigung Cockpit.

 

Airbus nemeckých nízkonákladových aerolínií Germanwings, ktorý smeroval z Barcelony do Düsseldorfu, narazil v utorok do zeme po niekoľkominútovom klesaní z bežnej letovej výšky, pričom zahynulo všetkých 144 cestujúcich a šesť členov posádky. Udalosť predstavuje najtragickejšiu leteckú katastrofu vo Francúzsku za posledné desaťročia. Obsah nahrávky zo zvukového záznamníka lietadla nasvedčuje tomu, že udalosť nebola nehoda, ale úmyselný čin kopilota.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona