Lufthansa odhaduje, že ju štrajky zamestnancov môžu vyjsť na 200 miliónov eur

NETKY.SK • 9 December 2014, 19:11 • 2 min
Lufthansa odhaduje, že ju štrajky zamestnancov môžu vyjsť na 200 miliónov eur

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa odhaduje, že ju štrajky zamestnancov môžu tento rok vyjsť na takmer 200 miliónov eur. Lufthansa musela len minulý týždeň pre dva štrajky pilotov zrušiť tisícky letov. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Najväčšie európske aerolínie z hľadiska tržieb odhadli straty za predchádzajúcich osem štrajkov jej pilotov v tomto roku na 160 miliónov eur.
     

"Naši zákazníci sú nahnevaní a veľmi sklamaní," skonštatoval Kay Kratky, šéf nemeckej divízie spoločnosti Lufthansa Airlines.
     

Piloti sa nevedia dohodnúť s vedením na vekovej hranici pre predčasný odchod do dôchodku. Aerolínie chcú, aby sa posunula na 60 rokov z doterajších 55 rokov, čo piloti odmietajú.
     

Odborový zväz pilotov Cockpit tak zorganizoval tento rok už 10 štrajkov, a to vrátane dvoch, ktoré sa uskutočnili minulý týždeň.
     

Lufthansa dnes zároveň zverejnila aj čiastkové výsledky za november, ktoré ukázali, že jej tržby vzrástli medziročne o 2,4 %. Ale jej dcérska spoločnosť Austrian Airlines zaznamenala v novembri pokles tržieb o 5,9 %. Na vine je slabší dopyt po leteckej preprave na Ukrajine, v Rusku a ďalších krajinách východnej Európy.
     

Aj miera vyťaženosti lietadiel spoločnosti Lufthansa v novembri mierne vzrástla, o 0,1 percentuálny bod na 76 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies