Lufthansa kúpi zvyšný 55-% podiel v Brussels Airlines

NETKY.SK • 15 December 2016, 14:59 • 2 min
Lufthansa kúpi zvyšný 55-% podiel v Brussels Airlines

BERLÍN - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa sa dohodla na kúpe zvyšného 55-% podielu v belgických aerolíniách Brussels Airlines, vďaka čomu ich úplne ovládne. Lufthansa následne začlení Brussels Airlines do svojej nízkonákladovej dcérskej spoločnosti Eurowings.

slovakia

left justify in out

Predstavenstvo Lufhansy dnes oznámilo, že v stredu (14.12.) schválilo kúpu zvyšného podielu v Brussels Airlines od spoločnosti SN Airholding za 2,6 milióna eur. Pôvodné plány na prevzatie aerolínií zabrzdili marcové bombové úroky v Bruseli, pri ktorých zahynulo na tamojšom letisku 16 ľudí.

 

Brussels Airlines majú približne 3500 zamestnancov a Lufthansa ich chce plne integrovať do Eurowings Group do roku 2018. Aerolínie lietajú na väčšie vzdialenosti a tiež po Európe. Pod "krídlami" Lufthansy budú ponúkať 23 dlhších liniek, predovšetkým do Afriky, kde majú dobré postavenie na trhu, a 75 liniek po Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies