Lufthansa dnes zrušila 136 letov, palubný personál ďalej štrajkuje

NETKY.SK • 10 November 2015, 10:13 • 2 min
Lufthansa dnes zrušila 136 letov,  palubný personál ďalej štrajkuje

BERLÍN - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa oznámila, že dnes ruší 126 diaľkových a desať kratších letov, keďže štrajk palubného personálu pokračuje už štvrtý deň.

slovakia

left justify in out

Odbory UFO (Nezávislá organizácia palubných sprievodcov), zastupujúce letové posádky, zvolali svojich členov aj nadnes do štrajku na troch najväčších nemeckých letiskách: vo Frankfurte nad Mohanom, v Mníchove a Düsseldorfe.

Lufthansa informovala, že rušenie letov dnes postihne 27.300 cestujúcich. Aerolínie dodali, že takmer všetky lety v rámci Nemecka a Európy sa uskutočnia podľa plánu. Letov sesterských aerolínií patriacich do Lufthansy, ako napríklad Eurowings, Germanwings, Swiss Airlines a Austrian Airlines, sa dopady štrajku netýkajú.

 

Odbory UFO začali so štrajkami v piatok 6. novembra a podľa očakávania majú trvať celý týždeň, pričom budú rotovať po rôznych letiskách, hoci v nedeľu bola v štrajku prestávka, ako pripomenula agentúra AP.

 

Odborová organizácia chce štrajkom zabezpečiť pre 19.000 svojich členov výhodné finančné podmienky v prípade, že odídu do predčasného dôchodku. Odbory vedú širší spor o kolektívnej zmluve s Lufthansou, ktorá sa pokúša znížiť náklady.

 

Odbory UFO v pondelok najnovší návrh Lufthansy odmietli s tým, že predstavuje iba "minimálne" zlepšenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies