Lufthansa Cargo možno predá všetky nákladné lietadlá

NETKY.SK • 26 Marec 2012, 07:03 • 2 min
Lufthansa Cargo možno predá všetky nákladné lietadlá

Lufthansa Cargo možno predá všetky nákladné lietadlá - Doprava Lufthansa Cargo, nákladná divízia nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa, nevylučuje predaj svojich nákladných lietadiel, ak súd v Lipsku 4. apríla potvrdí zákaz nočných letov na letisku vo F

slovakia

left justify in out

img

Lufthansa Cargo, nákladná divízia nemeckej leteckej spoločnosti Lufthansa, nevylučuje predaj svojich nákladných lietadiel, ak súd v Lipsku 4. apríla potvrdí zákaz nočných letov na letisku vo Frankfurte. Povedal to pre nemecký týždenník Focus šéf Lufthansa Cargo Karl Ulrich Garnadt.
      Od konca októbra minulého roka platí vďaka rozhodnutiu správneho súdu štátu Hesensko na letisku vo Frankfurte nad Mohanom zákaz nočných letov. To znamená, že žiadne lietadlo nesmie vzlietnuť alebo pristáť od 23.00 h do 05.00 h. V noci však väčšinou lietajú nákladné lietadlá, čo poškodzuje najmä Lufthansu Cargo. Tá prepravuje samostatnými nákladnými lietadlami približne polovicu tovarov, zvyšok v rámci osobných lietadiel.
      "Ak to bude nevyhnutné, Lufthansa Cargo sa postupne so svojimi nákladnými lietadlami rozlúči," povedal Garnadt. Spoločnosť vlastní 18 strojov MD-11.
      Garnadt už skôr upozornil, že ak spolkový správny súd v Lipsku zákaz nočných letov na frankfurtskom letisku potvrdí a zákaz tak bude platiť natrvalo, zníži to zisk firmy o zhruba 40 miliónov eur a tržby o vyše 100 miliónov eur ročne. V roku 2011 dosiahol prevádzkový zisk Lufthansa Cargo okolo 249 miliónov eur. Spoločnosť oznámila, že takýto zisk už nebude schopná tento rok zopakovať, čiastočne aj pre zákaz nočných letov vo Frankfurte.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies