Lufthansa, Air France, Air Berlin a AUA obnovia lety do Tel Avivu

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 18:44 • 2 min
Lufthansa, Air France, Air Berlin a AUA obnovia lety do Tel Avivu

BERLÍN/VIEDEŇ - Najväčšia nemecká letecká spoločnosť Lufthansa i ďalšie subjekty jej skupiny Lufthansa Group, vrátane dcérskych rakúskych aerolínií AUA, obnovia pravidelné lety medzinárodné letisko Ben Guriona v izraelskom Tel Avive.

slovakia

left justify in out

 V dnes zverejnenom vyhlásení Lufthansa Group sa uvádza, že sa tak stane od sobotňajšieho rána a postupne sa to prejaví na prevádzke spoločností Germanwings, Swiss, Brussels Airlines a AUA, informovali agentúry Reuters a AP.
     

V zdôvodnení rozhodnutia sa konštatuje, že bolo prijaté na základe nových informácií a vlastného vyhodnotenia bezpečnostnej situácie priamo na mieste.
     

Podľa hovorcu AUA Petra Thiera odštartuje prvý stroj tejto spoločnosti z Viedne do Tel Avivu v nedeľu o 10.45 h, uviedla na svojom webe televízia ORF.
     

Združenie nemeckých pilotov a palubných inžinierov Cockpit však obnovenie leteckej dopravy do Tel Avivu kritizuje.
     

"Vidíme to výrazne inak. Nie je nám známe, že by sa na nebezpečnej situácii niečo zásadne zmenilo," vyhlásil hovorca združenia Jörg Handwerg.
     

Podľa jeho názoru boli rozhodnutia o dočasnom prerušení i obnovení dopravy politického charakteru. Dopravné lietadlá nemajú čo hľadať vo vojnových alebo krízami zmietaných oblastiach, dodal.
     

Podľa agentúry AP obnovia lety do Tel Avivu aj francúzska letecká spoločnosť Air France a druhá najväčšia nemecká spoločnosť Air Berlin. Prvý stroj Air France zamieri z Paríža do Tel Avivu ešte dnes v neskorých večerných hodinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona