Lufthansa a GE investujú v Poľsku zhruba 250 mil. eur

NETKY.SK • 5 December 2016, 17:03 • 2 min
Lufthansa a GE investujú v Poľsku zhruba 250 mil. eur

VARŠAVA - Nemecká letecká firma Lufthansa a americký priemyselný konglomerát General Electric spoločne v Poľsku investujú približne 250 mil. eur do výstavby moderného závodu na údržbu leteckých motorov, ktorý má začať svoju činnosť v roku 2018. Informovala o tom v pondelok poľská vláda a predstavitelia oboch firiem.

slovakia

left justify in out

Podpredseda poľskej vlády Mateusz Morawiecki povedal, že ide o "výborný projekt", ktorý je výsledkom vládnej stratégie zameranej na rozvoj podnikov s modernými technológiami.


Závod v špeciálnej ekonomickej zóne neďaleko mesta Legnica na juhozápade krajiny má testovať a opravovať najmodernejšie motory lietadiel Boeing 747-8 pre Lufthansu a iné letecké spoločnosti.

 

V závode vzniknú stovky pracovných miest. Podľa poľského vicepremiéra je výstavba závodu pre poľskú ekonomiku významným projektom. Predstavitelia Lufthansy a General Electric uviedli, že Poľsko im ponúklo požadovanú kombináciu kvalifikovaných zamestnancov, priaznivého ekonomického prostredia a dobrej lokality.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies