Lufthansa a Air Berlin zatiaľ neobnovili lety do Tel Avivu

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 10:43 • 2 min
Lufthansa a Air Berlin zatiaľ neobnovili lety do Tel Avivu

BERLÍN - Dve najväčšie nemecké letecké spoločnosti - Air Berlin a Lufthansa - uviedli, že zatiaľ neobnovujú lety do Izraela ani napriek tomu, že Európsky úrad pre leteckú bezpečnosť (EASA) upustil od odporúčania, aby sa aerolínie vyhli letom na letisko do Tel Avivu. Informovala dnes o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Air Berlin uviedla, že lety do Tel Avivu zostanú zrušené minimálne do dnešného poludnia, kým Lufthansa odkázala, že zrušila všetky na dnes naplánované lety do Tel Avivu v dôsledku pretrvávajúcich obáv o bezpečnosť.

 

Blízko medzinárodného letiska Ben Guriona v Tel Avive totiž tento týždeň dopadla raketa vystrelená militantmi z palestínskeho radikálneho hnutia Hamas, pripomína AP.   

 

Lufthansa "uznáva značné úsilie Izraela o najlepšiu možnú ochranu letiska Ben Guriona" svojím protiraketovým systémom, uvádza nemecká letecká spoločnosť vo vyhlásení. "Lety budú obnovené hneď, keď bude možné túto ochranu preukázateľne garantovať," dodala.

 

Rušenia letov zo strany Lufthansy sa vzťahujú aj na dcérske spoločnosti Germanwings, Austrian Airlines, Swiss Airlines a Brussels Airlines.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies