Ľudskoprávna situácia v Palestíne sa veľmi zhoršila

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 16:55 • 2 min
Ľudskoprávna situácia v Palestíne sa veľmi zhoršila

RAMALLÁH - Hlavná palestínska organizácia na ochranu ľudských práv vydala v pondelok svoju výročnú správu o dodržiavaní ľudských práv na Palestínskych územiach.

slovakia

left justify in out

Zo správy vyplýva, že úroveň dodržiavania ľudských práv v Pásme Gazy a na Západnom brehu je "najhoršia za celé roky". Podľa správy palestínskej Nezávislej komisie pre ľudské práva (IHRC) stovky obyvateľov Gazy prenasleduje militantné islamistické hnutie Hamás a obyvateľov Západného brehu predstavitelia Západom podporovanej Palestínskej samosprávy.


Mnoho ľudí podľa správy zahynulo vo väzeniach Hamásu ako aj na Západnom brehu. Predseda komisie Ahmad Harb uviedol, že súčasťou prenasledovania obyvateľov Gazy a Západného brehu je aj zákaz pokojných zhromaždení. Podľa neho v posledných štyroch rokoch sa ľudskoprávna situácia na palestínskych územiach veľmi zhoršila.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies