Ľudskoprávna organizácia žiada vyšetrovanie irackého náletu neďaleko školy

NETKY.SK • 14 September 2014, 12:59 • 2 min
Ľudskoprávna organizácia žiada vyšetrovanie irackého náletu neďaleko školy

BAGDAD - Organizácia na ochranu ľudských práv Human Rights Watch (HRW) žiada vyšetrovanie irackého náletu neďaleko školy, kde sú ubytované rodiny vyhnané z domovov konfliktom s extrémistickými militantmi, pretože nálet pripravil o život 31 civilistov vrátane 24 detí. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

HRW, so sídlom v New Yorku, uviedla v dnešnom vyhlásení, že traja ľudia, ktorí letecký úder z 1. septembra prežili, tvrdia, že v danej oblasti sa v tom čase nenachádzali žiadni militanti. Nálet zasiahol mesto al-Álam, hneď vedľa severoirackého mesta Tikrít, ktoré je od júna v rukách extrémistickej organizácie Islamský štát (IS).
      

HRW v správe uviedla aj vyjadrenie irackej vlády. Podľa nej pilot cielil na auto idúce popri škole, ktoré údajne prevážalo bojovníkov a výbušniny, čo spôsobilo explóziu "oveľa väčšiu než zvyčajne".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies