Ľudovci vyzývajú premiéra, aby v kauze VSS odložil politické hry

NETKY.SK • 22 Jún 2013, 12:19 • 2 min
Ľudovci vyzývajú premiéra, aby v kauze VSS odložil politické hry

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) má osobnú zodpovednosť za vývoj kauzy v obrannom spravodajstve.

slovakia

left justify in out

Tvrdí to Ľudová platforma (KDH, SDKÚ-SD, Most-Híd), ktorá sa dnes pre kauzu údajného tunelovania vojenských tajných služieb obrátila na premiéra listom. TASR to potvrdila hovorkyňa SDKÚ-DS Jana Zvončeková.

Opozičný trojlístok v ňom vyzýva Fica, aby v kauze odložil "bežné politické hry", bol nestranný a zaujal jasné stanovisko. Ako šéf Bezpečnostnej rady SR by mal Fico podľa opozície prešetriť možný rozklad jedného z pilierov bezpečnosti štátu.

Ľudovci zdôrazňujú, že podozrenia z tunelovania, nehospodárneho nakladania s majetkom tajnej služby, nepresvedčivé vyšetrovanie a dekonšpirácia vedúcich pracovníkov obranného spravodajstva sú škody obrovského rozsahu na kredite SR a môžu znamenať jej priame bezpečnostné ohrozenie.

Situácia si podľa strán vyžaduje pravidelné informovanie poslancov Národnej rady SR minimálne na úrovni vyšetrovania kauzy Gorila. "Ak by sa totiž potvrdili vyššie uvedené podozrenia, išlo by o dosiaľ najrozsiahlejšiu kauzu okolo jednej zo spravodajských služieb na Slovensku," píšu v liste premiérovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies