Ľudová platforma uzavrela koalíciu pre voľby do Trenčianskeho kraja

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 15:44 • 2 min
Ľudová platforma uzavrela koalíciu pre voľby do Trenčianskeho kraja

TRENČÍN - Strany Ľudovej platformy - KDH, SDKÚ-DS a Most-Híd - podpísali dnes koaličnú dohodu o spolupráci pred voľbami do Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

slovakia

left justify in out

Strany predstavia aj spoločného kandidáta na predsedu TSK, takúto dohodu však bude upravovať samostatná koaličná zmluva. TASR o tom dnes informovala predsedníčka KDH v Trenčianskom kraji a europoslankyňa Anna Záborská.

Dohoda upravuje zastúpenie kandidátov z jednotlivých strán platformy na spoločnej kandidátke a zriaďuje koaličnú radu, ktorá bude koordinovať aktivity strán v rámci spoločnej predvolebnej kampane. „Dobré zmluvy robia dobrých priateľov. Táto dohoda je dôkazom toho, že keď ide o budúcnosť nášho kraja, chceme a vieme spolupracovať,“ uviedla Záborská.

Predseda trenčianskeho regionálneho zväzu SDKÚ-DS Martin Fedor hovorí, že koaličná dohoda Ľudovej platformy je otvorená aj pre menšie pravicové strany pôsobiace v kraji.

„Spoločný postup pravice s jasnou víziou má byť alternatívou populistickej politiky Smeru-SD a je zárukou profesionálneho prístupu k rozvoju Trenčianskeho samosprávneho kraja,“ povedal podpredseda krajskej organizácie Most-Híd Jozef Maďar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies