Ľuďom, ktorí uviazli v mrazivom počasí na cestách, pomáha britská armáda

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 12:49 • 2 min
Ľuďom, ktorí uviazli v mrazivom počasí na cestách, pomáha britská armáda

LONDÝN - Pri záchrane ľudí, ktorí vo Veľkej Británii uviazli v mrazivom počasí na cestách, pomáha aj armáda. Do nemetropolitného grófstva Shropshire vyslali ozbrojené sily 20 jednotiek a 10 vozidiel.

slovakia

left justify in out

Námorná pechota poslala posily zase do grófstiev Devon a Cornwall. Vojaci pomáhajú aj motoristom v metropolitnom grófstve Veľký Manchester uviaznutým na diaľnici M62 ako aj vodičom na juhu Anglicka pri Ilminsteri a New Foreste, v škótskom Edinburghu zase pomohli prepraviť 200 zamestnancov zdravotníckeho zariadenia intenzívnej starostlivosti.

Polícia vyzvala ľudí v Británii, ktorú sužuje zimná búrka Emma, aby cestovali, len ak je to nevyhnutné. Úrady varovali pred nebezpečnými podmienkami na cestách, ovplyvnená je aj letecká či železničná doprava, ktorá premáva v zníženom počte a tiež sa stretla s komplikáciami. Večer sa napríklad pokazil vlak smerujúci z Londýna do Weymouthu a pasažieri tak museli prenocovať v chladných vozňoch. Podľa jedného z pasažierov Roberta Luthera vo vlaku uviazli na 11 hodín.

Po celej Británii vydali úrady 10 výstrah pred nepriaznivým počasím, pre pobrežné oblasti na juhozápade a severovýchode Anglicka zase vydali 20 výstrah pred povodňami. V dôsledku zlého počasia sú bez elektriny tisícky domácností a zavreté sú stovky škôl. V Škótsku zase 15 súdov zrušilo pre počasie na piatok naplánované pojednávania. Mrazivé podmienky si vyžiadali aj smrť sedemročného dievčaťa v cornwallskom Looe, keď auto pre zľadovatenú cestu nabúralo do domu. Podľa predpovedí by chladné počasie malo v Británii trvať aj počas budúceho týždňa a pravdepodobne aj týždeň po tom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies