Ľuďom bez domova možno pomôcť pomocou mobilnej aplikácie

NETKY.SK • 28 November 2015, 17:48 • 2 min
Ľuďom bez domova možno pomôcť pomocou mobilnej aplikácie

BRATISLAVA – Slovenská katolícka charita (SKCH) vytvorila mobilnú aplikáciu, ktorá pomáha prežiť bezdomovcom zimu. Mobilná aplikácia „Bez domova“ obsahuje informácie o zariadeniach, ktoré sa na Slovensku venujú pomoci ľuďom bez domova.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa SKCH Bernardetta Múdra, aplikácia nie je určená ľuďom bez domova, ale tým, ktorí im chcú pomôcť. „V aplikácii sa nachádzajú výdajne stravy, oblečenia, zdravotné strediská ako aj poskytovanie ubytovania, právneho poradenstva a iné služby. Pri každom zariadení sa nachádza jeho adresa, čas a dni, kedy je služba aktívna, či je zadarmo, alebo koľko sa za ňu platí a kontakt na poskytovateľa,“ priblížila Múdra.


Ako dodala Múdra, inštalácia aplikácie vyžaduje pripojenie k internetu, či už mobilnému alebo prostredníctvom wifi. Jej ďalšie používanie je možné aj bez internetového pripojenia. Využívanie služby, ako aj jej stiahnutie sú zadarmo a je dostupná pre používateľov operačného systému Android pod názvom Bez domova.


Zoznam prevádzok sa v aplikácii priebežne dopĺňa podľa novovzniknutých organizácií, ktoré musia v prípade záujmu o zaradenie do databázy poslať svoje kontaktné údaje a oblasť poskytovania pomoci na adresu info@charita.sk. „Sme veľmi radi, že dokážeme využiť moderné technológie tým spôsobom, aby pomáhali a to najmä núdznym ľuďom bez domova. Vďaka aplikácii dokážeme skutočne pomôcť človeku na ulici alebo zaniesť jedlo, hygienické potreby, či zaplatiť za nocľah človeku bez domova priamo v nocľahárni či útulku,“ uviedol generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies