Ľuďom bez domova hrozí dehydratácia, úpal, aj popáleniny

NETKY.SK • 1 August 2018, 07:44 • 2 min
Ľuďom bez domova hrozí dehydratácia, úpal, aj popáleniny

BRATISLAVA - Ľuďom bez domova hrozí v týchto dňoch dehydratácia, úpal, prehriatie organizmu či spáleniny zo slnka.

slovakia

left justify in out

Upozorňuje na to občianske združenie Vagus.

 

Preto im ich terénny tím chodí rozdávať balenú vodu, opaľovacie krémy a pokrývky hlavy. Ľudia, ktorí majú záujem ľuďom bez domova pomôcť, môžu do ich centra Domec na Mýtnej ulici v Bratislave priniesť vhodné prikrývky hlavy, uteráky a pánske spodné prádlo. Vagus o tom informuje na svojej facebookovej stránke. "Pitná voda je pre väčšinu z nás samozrejmá, pre ľudí bez domova nie. Okrem chýbajúcich miest, kde sa môžu schladiť a skryť pred slnkom, majú tiež sťažený prístup k pitnej vode. Vieme, že sa stáva, že pijú vodu zo zdrojov, ktoré sú hygienicky nevhodné a následne trpia črevnými problémami, ktoré dehydratáciu ešte zhoršujú," píše Vagus.

Okrem prikrývok hlavy, uterákov a pánskeho spodného prádla ľudia nemusia nič iné do centra nosiť, keďže ich sklady sú plné. "V prípade, ak vidíte na priamom slnku ležať bezvládneho človeka, skúste s nim nadviazať kontakt, pomôžte mu presunúť sa do chládku, dajte mu vodu a ak máte podozrenie na prehriatie či dehydratáciu, volajte 155," informovalo ďalej združenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies