Ľudia z Facebooku najčastejšie mažú chválenkárov

NETKY.SK • 3 Júl 2013, 15:24 • 2 min
Ľudia z Facebooku najčastejšie mažú chválenkárov

LONDÝN - Používatelia sociálnej siete Facebook, ktorí sa na svojom konte zvyknú chvastať, najčastejšie miznú zo zoznamov priateľov.

slovakia

left justify in out

Ukázal to prieskum portálu PromotionalCodes.org.uk, podľa ktorého si až 68 percent ľudí zo zoznamu priateľov vymazalo práve tých, ktorí ich unavovali neustálym vychvaľovaním sa. Na druhom mieste skončili tí, ktorí často informujú o svojich vzťahoch. Vymazalo si ich 61 percent používateľov. Päťdesiatsedem percent ľudí prihlásených na Facebooku si zas zo zoznamu priateľov odstránilo tých, s ktorými sa už nestretávajú osobne.

"Naša štúdia dokazuje, že zverejňovanie priveľa informácií môže niektorých ľudí odradiť, keďže je možné vnímať to ako chvastanie sa," vysvetlil hovorca PromotionalCodes.org.uk. "Ak vám záleží na tom, aby rástol váš zoznam priateľov, je dôležité informovať o sebe pravidelne a úprimne, ale zároveň si pamätať, že sa rozprávate s množstvom ľudí, ktorí nemusia byť blízkymi priateľmi," dodal. Takmer polovica respondentov priznala, že si niekoho vymazali preto, že pričasto zverejňoval nové statusy a 41 percent používateľov odradili nevhodné fotografie. Dôvodmi odstránenia zo zoznamu priateľov bolo aj zlé vyjadrovanie sa či závisť v súvislosti s dovolenkami facebookových priateľov. V ankete sa zúčastnilo 820 používateľov Facebooku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies