Ľudia z celého sveta posielajú rukavice pre zranené koaly

NETKY.SK • 13 Január 2015, 10:37 • 2 min
Ľudia z celého sveta posielajú rukavice pre zranené koaly

SYDNEY - S nebývalou odozvou sa stretla minulotýždňová výzva Medzinárodného fondu na ochranu zvierat (IFAW) verejnosti v Austrálii, aby posielala bavlnené "rukavice" na labky koál, ktoré utrpeli zranenia v dôsledku požiarov buša.

slovakia

left justify in out

Odvtedy dorazili tisíce párov nielen z Austrálie, ale napríklad aj z Veľkej Británie, Spojených štátov a Ruska, informovala dnes televízia ABC. Organizácia preto požiadala ľudí, aby posielali návleky aj pre zranené wombaty a klokany.

 

 

 

 

"To, čo sa začalo ako lokálna kampaň, zameraná na austrálsku verejnosť, sa stalo globálnym," povedala Josey Sharradová z IFAW. "Teraz dostávame ponuky z takých vzdialených krajín, ako sú Rusko, Kazachstan, Čína, Veľká Británia a USA," dodala.

 

 

 

 

Návod na ušitie rukavíc sa nachádza na stránke fondu www.ifaw.org.

 

Od začiatku roka vyčíňajú požiare v štátoch Južná Austrália a Viktória. Požiar, ktorý vypukol 2. januára v Adelaide, pohltil územie s rozlohou viac ako 12.500 hektárov a zničil 27 domov. Zahynulo aj množstvo voľne žijúcich živočíchov, ich počet však nebude ešte dlho známy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies