Ľudia v špinavom odeve či so zápachom sa môžu vytratiť zo železničných staníc

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 14:14 • 2 min
Ľudia v špinavom odeve či so zápachom sa môžu vytratiť zo železničných staníc

BRATISLAVA - Zo železničných staníc by mohlo byť od júna tohto roku možné vyviesť von ľudí, ktorí svojím špinavým odevom či zápachom obmedzujú ostatných cestujúcich.

slovakia

left justify in out

Takúto novinku navrhuje v novele zákona o dráhach Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR. Právna norma sa práve nachádza v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

 

"Naším cieľom je najmä skvalitnenie poskytovaných služieb pre cestujúcich," opísal pre TASR vedúci oddelenia pre vzťahy s verejnosťou MDVRR Peter Zeman. Pripomenul, že podobné ustanovenia platia aj v autobusovej doprave a opatrenie sa zavádza po viacerých sťažnostiach cestujúcej verejnosti.

 

V súčasnosti totiž podľa rezortu dopravy nie je možnosť, ako zasiahnuť voči občanom, ktorí svojím odevom, vzhľadom alebo zápachom obmedzujú ostatných ľudí a cestujúcich v priestoroch železničných staníc a čakární. Novela má tak riešiť dlhodobý problém.

 

Po novom by bol prevádzkovateľ dráhy oprávnený vykázať alebo vyviesť z obvodu dráhy osobu, ktorá obťažuje iných ľudí mimoriadne znečisteným odevom alebo im môže byť z iných dôvodov na ťarchu. Rezort dopravy navrhuje účinnosť zákona od júna 2015.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies