Ľudia v Británii si pripomínajú 20. výročie úmrtia princezny Diany

NETKY.SK • 31 August 2017, 09:40 • 2 min
Ľudia v Británii si pripomínajú 20. výročie úmrtia princezny Diany

LONDÝN - Ľudia začali klásť kvety, fotografie a osobné odkazy k bráne do Kensingtonského paláca v Londýne na počesť princeznej Diany.

slovakia

left justify in out

Celá Veľká Británia si dnes pripomína 20. výročie jej smrti pri automobilovej nehode v Paríži.

 

Princovia William a Harry vzdali poctu svojej matke v stredu v pamätnej záhrade Kensingtonského paláca. William, jeho manželka Kate a Harry sa v rozkvitnutej záhrade venovanej Diane stretli napriek dažďu so zástupcami charitatívnych organizácií, ktoré zosnulá princezná podporovala.

 

Dianini synovia sa zaviazali, že budú v matkinej charitatívnej činnosti pokračovať, a počas návštevy záhrady absolvovali množstvo podnetných rozhovorov so zástupcami viacerých dobročinných spolkov. Neočakáva sa, že sa dnes zúčastnia nejakých stretnutí.

 

Princezná Diana zahynula spoločne so svojím posledným partnerom Dodim al Fayedom 31. augusta 1997 po tom, ako ich auto havarovalo v parížskom tuneli. Vyšetrovanie z roku 2008 odhalilo, že príčinou smrti páru bola hrubá nedbanlivosť ich podnapitého šoféra Henriho Paula a tiež konanie paparazzov, ktorí ich počas celej jazdy prenasledovali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona