Ľudia sú skeptickí voči vyvodzovaniu zodpovednosti voči politikom

NETKY.SK • 8 Február 2016, 11:19 • 2 min
Ľudia sú skeptickí voči vyvodzovaniu zodpovednosti voči politikom

BRATISLAVA - Len dve percentá ľudí na Slovensku si myslia, že sa voči politikom vždy vyvodí právna zodpovednosť v prípade ich nezákonného konania. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus, ktorý si nechala vypracovať iniciatíva Štrngám za zmenu presadzujúca zákony na obmedzenie korupcie a vyvodzovanie zodpovednosti.

slovakia

left justify in out

Viac ako tri štvrtiny respondentov (77 percent) si myslí, že len v malom počte prípadov, resp. nikdy nie je vyvodzovaná právna zodpovednosť, 15 percent si myslí, že sa tak udeje vo väčšine prípadov.

 

Najviac skeptickí v tejto súvislosti sú ľudia vo veku od 35 do 44 rokov, z ktorých až 84 percent povedalo, že právna zodpovednosť voči politikom je vyvodená len v malom počte alebo skoro nikdy.

 

V prieskume odpovedalo 1004 respondentov tiež na to, či polícia, prokuratúra a súdy konajú voči politikom pri vyvodzovaní trestnej zodpovednosti nezávisle.

 

Takmer tri štvrtiny ľudí si myslí, že tieto inštitúcie nekonajú nezávisle. Z nich 44 percent reagovalo, že skôr nie, a ďalších 28 percent odpovedalo, že určite nie. Opačný názor má pätina ľudí. Určite áno uviedli tri percentá opýtaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies