Ľudia sú proti tomu, aby bol Alain Delon ocenený Zlatou palmou

NETKY.SK • 15 Máj 2019, 08:49 • 2 min
Ľudia sú proti tomu, aby bol Alain Delon ocenený Zlatou palmou

CANNES - Na internete sa objavila petícia, ktorej cieľom je zabrániť tomu, aby francúzsky herec Alain Delon dostal ocenenie za celoživotné dielo.

slovakia

left justify in out

Petíciu podpísalo už viac ako 15-tisíc ľudí. Nesúhlasia s tým, aby Alain Delon dostal Zlatú palmu, pretože je známy svojimi kontroverznými názormi a vyjadreniami na účet LGBT a migrantov. Okrem toho mu do karát nehrá ani to, že znevažuje ženy, dokonca sa priznal k páchaniu fyzického násilia na nežnom pohlaví.

 

Delon by si mal ocenenie prebrať už túto nedeľu, 19. mája, na 72. ročníku Medzinárodného filmového festivalu v Cannes.

 

Zatiaľ nie je jasné, kto za petíciou stojí, no predpokladá sa, že pochádza od organizácie Women and Hollywood. Jej zakladateľka Melissa Silversteinová sa totiž verejne vyjadrila, že je veľmi sklamaná, že festival v Cannes "chce oceniť človeka, ktorý sa priznal, že vyfackal ženy a o homosexualite sa vyjadroval, že je proti prírode".

 

Oproti nej stojí prezident filmového festivalu v Cannes Thierry Frémaux, ktorý si Delona zastáva. Tvrdí, že každý má právo na vlastný názor a vraj by nerád človeka posudzoval na základe toho, čo sa stalo pred rokmi, odkedy sa situácia v spoločnosti výrazne zmenila.

 

To, že Delon páchal domáce násilie je však známou vecou, potvrdil to dokonca jeho syn Anthony. Napriek tomu je len veľmi malá pravdepodobnosť, že by herec Zlatú palmu nakoniec nedostal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona