Ľudia sa sťažujú na silný vietor v okolí londýnskeho mrakodrapu Walkie Talkie

NETKY.SK • 26 Júl 2015, 19:45 • 2 min
Ľudia sa sťažujú na silný vietor v okolí londýnskeho mrakodrapu Walkie Talkie

LONDÝN – Keď zrovna nevarí ľudí, tak ich fúka preč. Reč je o známej londýnskej budove Walkie Talkie.

slovakia

left justify in out

Podľa správ londýnska budova Walkie Talkie fúka ľudí na cestu, keďže jej zakrivený tvar vytvára veterný tunel. Nejedná sa však o žiadny nový problém. Ľudia sa tento týždeň začali sťažovať preto, lebo sa zmenili poveternostné podmienky a zakrivený tvar budovy otáča vietor smerom nadol na cestu. Možno by ju mohli premenovať na Walkie Windy.

Pracovník neďalekej Molten Brown v rozhovore pre anglický The Times povedal: "Začalo tu byť naozaj veterno až vtedy, keď tu postavili Walkie Talkie. Počas výstavby a stavebných prác tu bolo všetko v poriadku. Keď ju však dokončili, tak tu začal fúkať celkom silný vietor."

 


Vyzerá to však, že problém sa bude ešte viac zhoršovať, nakoľko Met Office vydala varovanie pred silným vetrom, ktorý bude dosahovať rýchlosť až 80 km/h.

Mrakodrap Walkie Talkie sa dostal na titulky novín už v roku 2013, keď jej zrkadľový exteriér odrážal slnečné lúče na objekty dole na ceste a tie ich svojou koncentrovanou intenzitou roztápali. Vtedy ju ľudia začali volať Walkie Scorchie.

Silný vietor vyšetruje aj City of London Corporation

Vedúci dizajnu Gwyn Richards povedal: "Vietor ako dôsledok architektúry na úrovni ulice sa líši v každom projekte, avšak v tomto prípade sme očakávali niečo iné. Z tohto dôvodu sme požiadali o nezávislé overenie vplyvu vetra v okolí tejto budovy kvôli jej tvaru."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies