Ľudia sa sťažujú na hluk z R1, podľa ministerstva je v norme

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 14:47 • 2 min
Ľudia sa sťažujú na hluk z R1, podľa ministerstva je v norme

NITRA - Obyvatelia Stračej ulice v Nitre sa sťažujú na nedostatočné protihlukové opatrenia na R1. Rýchlostná cesta prechádza mestskou časťou Horné Krškany nad rodinnými domami.

slovakia

left justify in out

„Sme veľmi nespokojní, pretože aj keď merania ukázali, že všetko je v poriadku, my tu žijeme a hluk počujeme. Je evidentné, že na protihlukovej stene firma ušetrila, veď keď sa pôjdete pozrieť do Rakúska alebo napríklad aj pri Žiar nad Hronom, tak tam to má úplne iné parametre,“ hovorí obyvateľ Stračej ulice Raymond Kaňa. Rýchlostnú cestu dali do užívania pred tromi rokmi a postavila ju firma Granvia v rámci PPP projektu. Podľa vyjadrení Ministerstva dopravy je všetko podľa noriem. „V súčasnosti je plocha protihlukových stien v časti R1 Nitra-Západ – Selenec o 6 500 metrov štvorcových väčšia ako požadoval predošlý projektový stupeň a ktorý je súčasťou stavebného povolenia. V Horných Krškanoch sú použité priehľadné polykarbonátové výplne, ktoré majú znížiť množstvo hluku na hodnoty predpísané technickými normami,“ povedal pre agentúru SITA hovorca Ministerstva dopravy Martin Kóňa.

 

Keďže obyvatelia poslali sťažnosti aj na mestský úrad, samospráva iniciovala stretnutie so zhotoviteľom. Vo štvrtok 19. júna o 16:00 sa v budove Mestského úradu v Nitre uskutoční stretnutie s nespokojnými občanmi, na ktorom chce Granvia informovať o protihlukových opatreniach, ktoré použila na rýchlostnej ceste R1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies