Ľudia sa sťažujú na falošné e-maily, obsahujú vírus

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 18:32 • 2 min
Ľudia sa sťažujú na falošné e-maily, obsahujú vírus

BRATISLAVA - Na internete sa šíria falošné e-mailové správy, v ktorých sú zneužité údaje Ministerstva spravodlivosti SR.

slovakia

left justify in out

Obsahom e-mailov sú fiktívne výzvy na podanie vysvetlenia k trestnému konaniu a falošné výzvy na nástup do výkonu trestu. Po otvorení priloženej webovej stránky sa začne sťahovať .exe súbor, takže pravdepodobne ide o vírus, informovala agentúru SITA hovorkyňa MS SR Alexandra Donevová. MS SR občanom odporúča, aby akékoľvek správy s podozrivým obsahom a podozrivými prílohami dôsledne preverovali a pred ich otvorením sa presvedčili, či neobsahujú vírus.

 

Takto vyzerá falošný e-mail od MS SR:

 

Dobry den , 

Vzhľadom k prístupu pri priprave trestného konania proti vám, navrhujem oboznamit sa s dokumentami o podaní vysvetlenia vo veci samej. Objasnenie musi byť predložené do 25 marca 2015. Dokumenty k prípravnému konaniu: 
https://www.justice.gov.sk/521412424/document.pdf 

asistent sudcu Hanna Yurkova, 
Bratislava, Ministerstvo spravodlivosti SR, Župné námestie 13, 813 11 Bratislava 
Ústredňa: 02/59253 111 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies