Ľudia sa na vlaky zadarmo registrujú až pred cestou, na staniciach vznikajú rady

NETKY.SK • 18 November 2014, 13:25 • 2 min
Ľudia sa na vlaky zadarmo registrujú až pred cestou, na staniciach vznikajú rady

BRATISLAVA - Bezplatnú železničnú dopravu sprevádzajú v prvých dňoch prevádzky na niektorých staniciach dlhé rady. Veľa cestujúcich sa totiž podľa hovorkyne Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jany Morháčovej registruje na vlaky zadarmo až priamo pred cestou.

slovakia

left justify in out

"Prosíme cestujúcich, aby si registráciu vybavovali v predstihu," apelovala na cestujúcu verejnosť Morháčová. Pripomenula, že registrácia trvá dlhšie ako kúpa lístka, preto by si na ňu mali ľudia rezervovať viac času. 
     

Na najväčších železničných staniciach pritom dopravca otvoril pokladnice určené len na registráciu pre bezplatnú dopravu a vo všeobecnosti zvýšil počet pokladníkov, ale aj vlakvedúcich a rušňovodičov v službe.
     

Od pondelka 17. novembra sa totiž zvýšila aj kapacita vlakov. Spoje sa predĺžili o desiatky vozňov a denne pribudlo 11 nových diaľkových vlakov. Každý deň sa v diaľkovej doprave zvýšil počet miest na sedenie takmer o 7000 a v prímestskej doprave o necelých 5000 miest. 
     

Nad rámec takto zahustenej dopravy však v pondelok vypravila ZSSK aj jeden mimoriadny vlak. Išiel popoludní zo Žiliny do Bratislavy a dopravca ho zaradil do prevádzky zo zálohy. Dôvodom bolo naplnenie pôvodného rýchlika, ktorý vyrážal z Košíc. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies