Ľudia sa lúčili s herečkou Jiřinou Jiráskovou v Divadle na Vinohradoch

NETKY.SK • 11 Január 2013, 12:44 • 2 min
Ľudia sa lúčili s herečkou Jiřinou Jiráskovou v Divadle na Vinohradoch

Ľudia sa lúčili s herečkou Jiřinou Jiráskovou v Divadle na Vinohradoch - Kultúra Pražské Divadlo na Vinohradoch je dnes miestom poslednej rozlúčky s českou filmovou a divadelnou herečkou Jiřinou Jiráskovou. Hľadisko divadla bolo otvorené pre verejnosť do

slovakia

left justify in out

img

Pražské Divadlo na Vinohradoch je dnes miestom poslednej rozlúčky s českou filmovou a divadelnou herečkou Jiřinou Jiráskovou. Hľadisko divadla bolo otvorené pre verejnosť do 12.00 h SEČ. Informácie priniesol spravodajský portál Novinky.cz. 

O 12.30 h SEČ sa začne oficiálna časť pre pozvaných hostí. S Jiráskovou sa podľa neho v predpoludňajších hodinách lúčili stovky ľudí a atmosféra smútku sa dala krájať. Vinohrady boli domovskou scénou Jiřiny Jiráskovej, stvárnila tam vyše 100 postáv. Už od roku 1951 bola členkou súboru a v rokoch 1990-2000 divadlo aj riadila.

Jirásková dostala okrem iných titul Zaslúžilej umelkyne, Cenu Thálie za celoživotné majstrovstvo v činohre (1998), štátnu Medailu Za zásluhy (2006) a bola uvedená do Dvorany slávy televíznej ankety TýTý (2008).

K jej najslávnejším filmovým úlohám patrili tie v snímkach Fany, Světáci, Sestřičky, Ako svet prichádza o básnikov či Slnko, seno a pár faciek.

Herečka zomrela 7. januára vo veku 81 rokov. V pondelok 14. januára o 14.00 h SEČ bude v Týnskom chráme na Staromestskom námestí v Prahe zádušná omša, ktorú bude slúžiť kardinál Dominik Duka a zúčastní sa na nej aj speváčka Lucie Bílá či režisér a herec Jiří Strach, uviedli Novinky.cz.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies