Ľudia s mentálnym postihnutím chcú rovnaké práva ako ostatní

NETKY.SK • 17 December 2018, 21:09 • 2 min
Ľudia s mentálnym postihnutím chcú rovnaké práva ako ostatní

BRATISLAVA - Máme právo na súkromie, bývanie, vzdelanie i na prácu a máme právo rozhodovať sami o sebe.

slovakia

left justify in out

Spoločnosti to odkazujú dospelí ľudia s mentálnym postihnutím. Práve o ich problémoch, ktorým denne čelia, ale aj o ich úspechoch sa hovorilo na nedávnej celoslovenskej konferencii sebaobhajcov v Bratislave.

 

"Stretnutie bolo vyvrcholením projektu, ktorého cieľmi sú posilniť integráciu ľudí s mentálnym postihnutím do spoločnosti prostredníctvom kurzov sebaobhajovania a posilniť schopnosti presadzovať ľudské práva," priblížila Iveta Mišová, riaditeľa Republikovej centrály Združenia na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím (ZPMP) v SR.

 

 

Počas dvoch dní prezentovali zástupcovia sebaobhajcov z celého Slovenska svoje aktivity, diskutovali o problémoch i úspechoch či hľadali odpovede na spoločné otázky. "Práva ľudí s mentálnym postihnutím sú porušované v mnohých oblastiach života," poznamenala Mišová.

 

Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím v Slovenskej republike je občianske združenie, ktoré vzniklo v roku 1980. Pôsobí na celom Slovensku, združuje 44 miestnych organizácií s takmer 10.000 členmi. Jeho hlavným cieľom je začlenenie ľudí s mentálnym postihnutím do spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona