AKTUALIZÁCIA: Zemetrasenie pri Michalovciach malo magnitúdu 3,4

NETKY.SK • 24 Apríl 2020, 11:30 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Zemetrasenie pri Michalovciach malo magnitúdu 3,4

Zemetrasenie na východe Slovenska, ku ktorému došlo v piatok krátko po 1.00 h, malo magnitúdu 3,4. Pre TASR to potvrdil Kristián Csicsay z oddelenia seizmológie Ústavu vied o Zemi Slovenskej akadémie vied.

slovakia

left justify in out

 

 

"Epicentrum zemetrasenia je približne jeden kilometer južne od vodnej nádrže Zemplínska šírava, medzi obcami Zalužice a Lúčky v okrese Michalovce," uviedol s tým, že hĺbku ohniska zemetrasenia určili na 16,2 kilometra.

 

"V tej oblasti zemetrasenia nie sú zriedkavým javom, naposledy tam bolo zemetrasenie, ktoré spôsobilo škody 20. mája 2003 s epicentrom pri Jasenove a malo lokálne magnitúdo 4,3," doplnil. Ako dodal, vedci zatiaľ evidujú viac ako 300 makroseizmických dotazníkov.

 

Na nočné zemetrasenie upozornili na sociálnej sieti aj obyvatelia Michaloviec. Ako sa vyjadrila hovorkyňa mestského úradu Iveta Palečková, mesto v tejto súvislosti nezaznamenalo žiadne hlásenia o zraneniach či škodách na majetku.

 

O menších škodách informoval riaditeľ Základnej školy Pavla Horova Slavko Pavolko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies